Bereken uw alimentatie voor 2018 met onze gratis indexeringstool

Bereken uw alimentatie voor 2018 met onze gratis indexeringstool

Indexeren alimentatie

Het indexeringspercentage voor 2018 is door de overheid vastgesteld op 1,5%. Wilt u weten hoe hoog uw alimentatie in het nieuwe jaar wordt? Van Nuenen Verger en Vullings advocaten | mediators heeft een eigen indexeringstool ontwikkeld. Hiermee kan iedereen gratis en geheel vrijblijvend zelf berekenen wat de gevolgen van de indexering voor de alimentatie zijn.

De indexeringstool is te raadplegen op onze website en is dus voor iedereen toegankelijk

 

Indexeringstool

Eenvoudig te berekenen

Het berekenen van de alimentatie na indexering is eenvoudig. Hiervoor moet u alleen weten in welk jaar de alimentatie door de rechter is uitgesproken, dan wel in welk jaar de alimentatie in onderling overleg is vastgelegd in een overeenkomst (convenant of ouderschapsplan). Dit jaartal klikt u aan. Vervolgens vult u het alimentatiebedrag in dat staat opgenomen in de uitspraak van de rechter (beschikking) of in de overeenkomst. Het programma rekent voor u uit hoe hoog de alimentatie per maand in ieder afzonderlijk jaar dient te zijn. Zo kunt u tevens berekenen of de indexering jaarlijks correct is toegepast.

Gevolgen niet naleven indexering

Indien de wettelijke verplichting de alimentatie te indexeren niet wordt nageleefd, heeft degene die de alimentatie dient te ontvangen de mogelijkheid om deze verhoging met terugwerkende kracht te incasseren. Dit betreft een ‘harde’ vordering, waar de alimentatiebetaler niet onderuit kan. Indien de indexering enkele jaren niet (volledig) wordt nageleefd, kan dat dus tot een hoge geldvordering leiden.

Indien u vragen heeft over onze indexeringstool of over de uitkomst van de berekening, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Herberekenen alimentatie voor € 250,-

Wilt u weten of u niet te veel alimentatie betaalt of juist te weinig ontvangt? Wij kunnen de hoogte van uw alimentatie voor u berekenen en u adviseren over uw positie. Indien u inkomen uit arbeid in loondienst heeft, kunt u bij Van Nuenen Verger en Vullings advocaten | mediators uw alimentatie laten herberekenen en een schriftelijk advies krijgen, voor een vast bedrag van slechts € 250,- (incl. btw). Informeer naar de voorwaarden.

Meer over alimentatie Vaste prijsafspraken

Vrijblijvend contact

Voor meer informatie of een afspraak kunt u tijdens kantooruren bellen naar het nummer: 076-20 300 10. ’s Avonds en in het weekend kunt u ons bereiken door een e-mail te sturen naar info@v-advocaten.nl (ook buiten kantoortijden wordt de e-mail regelmatig gecontroleerd) of vul het contactformulier in op onze website.

Neem contact op

 

mr. E.M.G. (Eefje) van Nuenen-Meulesteen
Dit artikel is geschreven door:
mr. E.M.G. (Eefje) van Nuenen-Meulesteen