Villa Pinedo: ‘open brief aan alle gescheiden ouders’

Villa Pinedo: ‘open brief aan alle gescheiden ouders’

Tijdens het jaarlijks congres van de vereniging voor Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) werd er een workshop gegeven van Villa Pinedo. Villa Pinedo is een organisatie voor en door jongeren van gescheiden ouders (zie Villa Pinedo).

Kind wil stem in scheiding

Tijdens de workshop waren jongeren van gescheiden ouders aan het woord. Zij vertelde over hun ervaringen met de scheiding van hun ouders. Het was zeer indrukwekkend hoe de jongeren over de situatie rondom de scheiding van hun ouders spraken. Veel kinderen ervaren meer hinder van de scheiding van hun ouders dan je in eerste instantie zou denken. Kinderen hebben met name behoefte aan een gesprekspartner (jong of oud) met wie zij hun ervaringen kunnen delen. Verrassend genoeg gaven de jongeren ook aan dat zij graag met de advocaat van hun ouders hadden willen spreken. Zij zouden graag in alle vertrouwelijkheid hun eigen visie op de scheiding met de advocaat willen delen.

Uit elkaar met kind

Geen ruzie tussen ouders

Wat echter de grootste wens van de kinderen van gescheiden ouders is, is dat hun ouders op een normale manier met elkaar blijven communiceren en dat zij zo min mogelijk worden belast met de scheidingsperikelen. De jongeren van Villa Pinedo hebben samen een ‘open brief aan alle gescheiden ouders van Nederland’ opgesteld. In deze brief hebben zij verwoord hoe het is om een kind van gescheiden ouders te zijn en wat hun wensen zijn. De jongeren van Villa Pinedo hebben gevraagd om deze brief onder zoveel mogelijk gescheiden ouders te verspreiden. Aangezien Van Nuenen Verger en Vullings advocaten | mediators het initiatief van Villa Pinedo ondersteunt en deze organisatie wil helpen om hun doel zoveel als mogelijk te verwezenlijken, treft u hierbij een link aan naar de ‘open brief’: ‘open brief van Villa Pinedo’.

Kinderen vertellen over scheiding

Kind gesprek met mediator

De mediators van Van Nuenen Verger en Vullings advocaten |mediators zijn KIES mediators. KIES staat voor “Kinderen in echtscheiding situaties”. Onze mediators hebben een speciale training gevolgd om met minderjarige kinderen in gesprek te gaan over de echtscheiding hun ouders. Dit gesprek vindt uiteraard plaats met toestemming van beide ouders.

Meer over kinderen en mediation

Neem contact op

Van Nuenen Verger en Vullings advocaten heeft de benodigde kennis en ervaring in huis om u bij te staan in een (echt-)scheidingsprocedure. In een scheidingsprocedure houden wij tevens rekening met de belangen van de minderjarige kinderen die bij de scheiding betrokken zijn.

Neem contact op Onze advocaten | mediators

mr. E.M.G. (Eefje) van Nuenen-Meulesteen
Dit artikel is geschreven door:
mr. E.M.G. (Eefje) van Nuenen-Meulesteen