Wat kost een advocaat bij scheiding?

Wat kost een advocaat bij scheiding?

Wat kost een advocaat bij scheiding? Indien u een antwoord op deze vraag zoekt via de reguliere zoekmachines, belandt u in een oerwoud van verschillende tarieven en aanbieders. U vindt waarschijnlijk niet snel een eenduidig antwoord op deze vraag wat de kosten bij scheiding zijn. Iedere advocaat hanteert andere kosten bij een scheiding. De één rekent een tarief inclusief btw. De ander biedt een tarief exclusief btw aan, waardoor u het opgegeven uurtarief nog dient te verhogen met 21%. Hetzelfde geldt voor kantoorkosten. Advocaten hebben de vrijheid extra kantoorkosten in rekening te brengen, bovenop het uurtarief. De kantoorkosten bedragen in sommige gevallen wel 8%.

Duidelijk en transparant uurtarief advocaat bij scheiding

Van Nuenen Verger en Vullings advocaten | mediators houdt van duidelijkheid en transparantie. Wij kunnen een eenduidig antwoord op uw vraag ‘Wat kost een advocaat bij scheiding?’ geven, zonder allerlei bijkomende voorwaarden of kleine lettertjes. Onze gespecialiseerde scheidingsadvocaten en scheidingsmediators rekenen in alle scheidingsdossiers een vast uurtarief van € 200,- inclusief btw en zonder bijkomende kantoorkosten. Het vaste uurtarief geldt voor alle werkzaamheden die komen kijken bij de scheiding, dus ook indien u er voor kiest om in de avonduren een afspraak met één van onze advocaten en mediators in te plannen.

Meer over scheiden

Vaste prijsafspraak advocaat bij scheiding

Nu weet u wat de kosten van een advocaat bij een scheiding per uur zijn, maar u weet nog niet waar u in totaliteit rekening mee moet houden. Wat kost een echtscheiding in totaal? Ook dat antwoord geven wij u graag. Bij Van Nuenen Verger en Vullings advocaten | mediators bieden wij u de mogelijkheid op voor hand een vaste prijsafspraak te maken voor de bijstand gedurende het scheidingstraject. U betaalt in dat geval een vaste prijs van € 4.300,- inclusief btw voor uw scheiding. Hieronder vallen alle juridische werkzaamheden die voortvloeien uit uw scheiding, van een overleg met de andere advocaat tot aan het procederen bij de rechtbank tot een maximum van 26 uren.

Valt dus echt alles onder de vaste prijsafspraak bij scheiding? Ja, alle benodigde werkzaamheden in uw dossier vallen onder de prijsafspraak tot maximaal 26 uren.

De enige kosten die naast het voornoemde vaste bedrag nog in rekening worden gebracht zijn de zogeheten “verschotten”. Dit betreffen geen werkzaamheden die uw advocaat verricht, maar rekeningen die uw advocaat aan derden moet betalen, zoals: griffierechten (administratiekosten rechtbank) deurwaarderskosten, uittreksels, advies derden (zoals accountant, fiscalist).

Indien uw dossier aanzienlijk meer tijd in beslag neemt dan een gemiddelde scheiding, zal uw advocaat dat tijdig met u communiceren, zodat u weet per wanneer de vaste prijsafspraak eindigt en u het reguliere uurtarief dient te betalen. Zo wordt u nooit onverwacht met extra kosten geconfronteerd.

Meer informatie over onze vaste prijsafspraken bij scheiding

Kosten mediation bij scheiding

U kunt ook kiezen voor de begeleiding van uw scheiding door een van onze ervaren mediators. Mediation is een methode om samen onder begeleiding van een onafhankelijke en onpartijdige derde (de mediator of bemiddelaar) uw conflict op te lossen. Onder begeleiding van één van onze scheidingsmediators gaat u samen op zoek naar de oplossing voor uw geschil of regelt u uw scheiding. Niet strijden, maar samen oplossen. Hierdoor komt u weer ‘on speaking terms’ of houdt u uw relatie goed.

De kosten van mediation bij scheiding zijn altijd lager dan de kosten waar u rekening mee moet houden indien u een scheidingsadvocaat inschakelt voor uw geschil. U betaalt samen één deskundige, in plaats van ieder een eigen advocaat. Het uurtarief van onze mediators bedraagt € 200,- incl. btw, net als het advocatentarief. U betaalt dus samen één tarief, ofwel € 100,- per persoon per uur. Ook is het mogelijk een vaste prijsafspraak te maken voor het volledige mediationtraject bij scheiding. De vaste prijs die wij aanbieden voor scheidingsmediation bedraagt € 3.300,- inclusief btw. Alle benodigde werkzaamheden vallen onze de vaste prijsafspraak, tot een maximum van 20 uren.

Meer informatie over de vaste prijs voor scheidingsmediation

Meer informatie over kosten advocaat bij scheiding

Indien u meer informatie wenst over onze tarieven, de kosten waar u rekening mee moet houden en onze werkwijze, kunt u tijdens kantooruren bellen naar het nummer: 076-20 300 10. ’s Avonds en in het weekend kunt u ons bereiken door een e-mail te sturen naar e.vannuenen@v-advocaten.nl (ook buiten kantoortijden wordt de e-mail regelmatig gecontroleerd) of vul het contactformulier in op onze website.

Neem contact met ons op

mr. E.M.G. (Eefje) van Nuenen-Meulesteen
Dit artikel is geschreven door:
mr. E.M.G. (Eefje) van Nuenen-Meulesteen