Ons kantoor

Bij Van Nuenen Verger en Vullings advocaten | mediators kunt u met al uw kwesties op het gebied van het familierecht, jeugdrecht en strafrecht terecht. Of het nu gaat om advies, bijstand in een procedure of mediation, bij onze professionals bent u in goede handen.

 

Wat kunt u van ons kantoor verwachten?

  • Ten eerste vindt u bij ons advocaten en mediators die hun vak op het hoogste kennisniveau uitoefenen. Kennis zorgt immers voor een voorsprong, wat in elk dossier van pas komt.
  • Een kantoor met een geheel eigen identiteit. Onze deskundigen zijn geen standaard advocaat of mediator. Zij blijven zichzelf en gaan naast u staan. Bovendien zorgen wij ervoor dat het proces en de juridische inhoud van de zaak begrijpelijk voor u blijven. Dus geen ingewikkeld taalgebruik, als we het ook in gewoon Nederlands aan u uit kunnen leggen.
  • Transparantie op alle vlakken, dus ook ten aanzien van de kosten van onze specialisten. U weet bij ons direct waar u aan toe bent. Wij hanteren namelijk een betaalbaar uurtarief (€ 200,- per uur), inclusief btw. In tegenstelling tot andere advocatenkantoren, rekenen wij geen afzonderlijke kantoorkosten. Om het nog overzichtelijker voor u te maken, is het bovendien mogelijk om te kiezen voor een vaste prijsafspraak. U weet dan vooraf exact wat onze bijstand u gaat kosten.
  • Goede bereikbaarheid en dekking in een groot gedeelte van Noord-Brabant, doordat ons kantoor twee vestigingen heeft. Onze hoofdvestiging vindt u aan de rand van Breda, in de wijk de Haagse Beemden, nabij Bergen op Zoom, Etten-Leur en Oosterhout. Onze nevenvestiging bevindt zich in Hilvarenbeek, nabij Tilburg en Den Bosch.
  • Mogelijkheid tot bijstand in procedures bij verschillende rechtbanken en hoven in Nederland, zoals de rechtbank Zeeland-West-Brabant (locaties Breda en Middelburg), de rechtbank Rotterdam (locaties Rotterdam en Dordrecht), rechtbank Den Bosch en het gerechtshof in Den Bosch en Den Haag.
  • Ruime mogelijkheden voor het maken van afspraken. Wij zijn namelijk niet alleen geopend tijdens de reguliere kantoortijden, maar u kunt bij ons in overleg ook in de avond op afspraak komen. Dit kan zowel op ons kantoor in Breda, als ons kantoor in Hilvarenbeek.
  • U kunt op eenvoudige wijze met onze advocaten en mediators in contact komen via telefoon, e-mail of ons contactformulier op onze website. Daarnaast zijn wij ook via Facebook en Linkedin te bereiken.
Neem contact op

Welke zaken behandelt ons kantoor?

Bij ons kunt u terecht voor antwoorden op uw juridische vragen, oplossing van problemen en bijstand in procedures op het gebied van het familierecht, het jeugdrecht en het strafrecht. Bij ons vindt u gespecialiseerde advocaten en mediators, die oog hebben voor de persoonlijke kant van uw zaak.

Het familierecht omvat allereerst scheiding, ontbinding van een geregistreerd partnerschap en verbreking van een samenwoning. Daarnaast behandelen wij zaken die betrekking hebben alimentatie, omgangregeling, gezagswijzging, en afstammingskwesties en overige familierechtzaken, zoals een verzoek tot voornaamswijziging.
Om de gang naar de rechter te voorkomen, kunt u bij ons tevens terecht voor mediation (ofwel: bemiddeling) onder leiding van een ervaren mediator. Met name in scheidingssituaties is dat zeer raadzaam.

In het jeugdrecht staat de rechtspositie van de minderjarige centraal. Het jeugdrecht bestaat uit een civielrechtelijk en een strafrechtelijk deel. Het civiele jeugdrecht betreft belangenbehartiging van een minderjarige in onder andere (echt)scheidings- en omgangszaken, alsmede bij ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing. Het jeugdstrafrecht is van toepassing op minderjarigen van 12 tot 18 jaar die verdacht worden van een strafbaar feit en mogelijk voor de kinderrechter of op een officierszitting van het openbaar ministerie dienen te verschijnen. Ook het adolescentenstrafrecht maakt deel uit van het jeugdrecht. Dat is van toepassing op jongmeerderjarigen van 18 tot 23 jaar.

Op het gebied van het (volwassenen) strafrecht kunnen wij u ook van dienst zijn, zoals bijstand tijdens zittingen voor de kantonrechter, de politierechter, of de meervoudige strafkamer met betrekking tot alle misdrijven en overtredingen. Daarnaast helpen wij u als u in voorlopige hechtenis bent gesteld, uw rijbewijs is ingenomen, of bij u goederen in beslag genomen zijn.

Specialisaties

Naast deskundigheid op het juridische vlak, vindt u bij ons advocaten en mediators die oog hebben voor de persoonlijke kant van uw zaak.