Indexering alimentatie

Op basis van de wet dient het alimentatiebedrag jaarlijks te worden geïndexeerd. De overheid stelt elk jaar in november het indexeringspercentage vast. Het alimentatiebedrag dient ieder jaar op 1 januari te worden geïndexeerd met het vastgestelde indexeringspercentage van dat jaar. U kunt uw alimentatie eenvoudig indexeren met behulp van onze indexeringstool.

 

Indexeringstool

Wilt u weten hoe hoog uw alimentatie na indexering is? Maak gebruik van onze handige indexeringstool. Voer hieronder het jaartal van de beschikking (uitspraak) of overeenkomst in en het daarin vastgestelde alimentatiebedrag. U kunt daarna per jaar zien wat de hoogte van uw maandelijkse kinderalimentatie en/of partneralimentatie is.

Ingangsdatum Percentage Bedrag in
01/01/2017 € 1.000,00
01/01/2018 1,5% € 1.015,00

Betaalt u teveel alimentatie of ontvangt u te weinig alimentatie?

Wanneer u het idee heeft dat u teveel alimentatie betaalt of u te weinig alimentatie ontvangt, laat uw alimentatie dan herberekenen.

U kunt deze herberekening door onze gespecialiseerde advocaten laten maken. Naast dat wij voor u de alimentatie herberekenen geven wij u ook (procedure)advies. Dit doen wij voor een vast bedrag van slechts € 250,00 (inclusief btw). Wilt u de alimentatie laten herbereken neem dan contact met ons op.

Neem contact opOnze advocaten en mediators

Met onze indexeringstool kunt u elk jaar de indexering van de alimentatie berekenen.