Mediation

Wilt u een procedure voorkomen? Kies dan voor bemiddeling. Middels mediation kunt u in goed overleg uw scheiding of familiegeschil regelen. Bij onze professionele mediators kunt u desgewenst ook een afspraak maken voor een mediationgesprek in de avonduren.

Wat is mediation?

Mediation is de Engelse term voor bemiddeling. Mediation is een methode om samen onder begeleiding van een onafhankelijke en onpartijdige derde (de mediator of bemiddelaar) uw conflict op te lossen. Indien u kiest voor mediation staan wij u dus niet bij in onze hoedanigheid van advocaat, maar als mediator. Onder begeleiding van één van onze mediators gaat u samen op zoek naar de oplossing voor uw geschil of regelt u samen (zonder twee advocaten) uw scheiding. Niet strijden, maar samen oplossen. Hierdoor komt u weer ‘on speaking terms’ of houdt u uw relatie goed.

Mediation bij scheiding

Wij bieden mediation aan in scheidingsituaties. In dat geval regelt u onder begeleiding van een mediator de gevolgen die voortvloeien uit uw echtscheiding of verbreking van uw relatie.

U kunt bij ons ook terecht voor mediation in andere geschillen van familierechtelijke aard. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de herberekening van de kinderalimentatie, het wijzigen van het ouderschapsplan of naleving van het echtscheidingsconvenant.

Bij scheidingBij familiezaken

Kosten mediation

Mediation is altijd goedkoper dan het inschakelen van een advocaat voor uw geschil. U betaalt samen één deskundige, in plaats van ieder een eigen advocaat.

Het uurtarief van onze mediators bedraagt € 185,- incl. btw, net als het advocatentarief. U betaalt dus samen één tarief, ofwel € 92,50 per persoon per uur. Ook is het mogelijk een vaste prijsafspraak te maken voor het volledige mediationtraject.

Daarnaast kunt u zich in alle mediationzaken bij ons ook laten bijstaan op basis van gefinancierde rechtshulp (toevoeging) van de Raad voor Rechtsbijstand. Indien u in aanmerking komt voor een toevoeging, bent u slechts een eenmalige eigen bijdrage verschuldigd, die varieert van € 53,- tot € 105,-. Indien één van de partijen in aanmerking komt voor een gefinancierde rechtshulp, betaalt de ander de helft van het uurtarief.

Vaste prijsafspraak mediation

Mediator en specialist

Let op: op internet bieden veel personen en organisaties zich aan als mediator. Mediator is (nog) geen beschermd of erkend beroep. Dat betekent dat ieder persoon in Nederland zich mediator mag noemen zonder hiervoor een opleiding te hebben gevolgd. Bij Van Nuenen Verger en Vullings advocaten | mediators bent u er zeker van dat u wordt begeleid door een goed opgeleide mediator die is aangesloten bij de Vereniging van Familierecht Advocaten en Mediators (vFAS) en/of bij de Nederlandse Mediationfederatie (MfN). Bij ons is niet alleen de ervaring, maar dus ook de kennis in huis voor een goede begeleiding tijdens uw mediationtraject. Wij werken met een erkende mediationovereenkomst van de vFAS en u krijgt van ieder gesprek een verslag. Doordat wij tevens werkzaam zijn als advocaat, kunt u tijdens de begeleiding rekenen op gedegen juridisch advies, worden de gemaakte afspraken vastgelegd in een overeenkomst (zoals een convenant en/of ouderschapsplan) en wordt de overeenkomst bekrachtigd door de rechtbank.

Onze gespecialiseerde mediators
Advocaat

"Niet strijden, maar samen oplossen!"