Dossier kosten advocaat scheiding

Voor de juridische bijstand in uw volledige scheidingsprocedure kunt u bij ons kiezen voor een vaste prijsafspraak. Onder het ‘dossier kosten advocaat scheiding’ verstaan wij de behandeling van uw echtscheiding, verbreking samenwoning/ samenlevingscontract, ontbinding geregistreerd partnerschap en scheiding van tafel en bed.

Vaste prijsafspraak

Wat kost een advocaat in een zaak over scheiding? Wilt u vooraf meer inzicht in de kosten die u aan een advocaat bij scheiding dient te betalen? Met onze prijsafspraken heeft u meer grip op uw kosten en weet u van tevoren wat de kosten zullen zijn.

Wij houden van openheid en helderheid; kwaliteit voor een betere prijs. U heeft bij ons de mogelijkheid om uw dossier op basis van een vaste prijsafspraak te laten behandelen.

Voor uw scheiding kunt u bij ons een vaste prijsafspraak maken. Voor de behandeling uw scheidingsdossier brengen wij een vast bedrag van € 4.300,- inclusief btw in rekening. Hieronder vallen alle werkzaamheden die in het kader van uw scheiding nodig zijn tot een maximum van 26 uren.

Indien u gehuwd bent en u wilt onder begeleiding van één van onze ervaren scheidingsadvocaten tot de echtscheiding komen, omvat de vaste prijsafspraak alle werkzaamheden vanaf het intakegesprek tot het moment dat u officieel bent gescheiden. In dit kader wordt begeleiding via viergesprek(ken) (bemiddelingsgesprekken met twee advocaten) aangeboden. In het kader van de echtscheiding wordt u bijgestaan bij het opstellen van het convenant en – indien er kind(eren) zijn – wordt u tevens begeleid bij het ouderschapsplan. Indien overleg niet mogelijk is, zal uw advocaat de benodigde processtukken voor de procedure opstellen en u tijdens de zitting bijstaan. Tevens worden er voor u alimentatieberekeningen gemaakt en worden de pensioenmaatschappijen door ons op de hoogte gesteld van de afspraken die u heeft gemaakt.

Indien er sprake is van een niet-huwelijkse relatie (zoals samenwoning of een geregistreerd partnerschap) is een uitspraak van de rechtbank (veelal) niet vereist om uit elkaar te gaan. De bekrachtiging van de afspraken door de rechtbank is in de meeste gevallen wel sterk aan te bevelen. De werkzaamheden die wij aanbieden voor partners die niet getrouwd zijn, zijn gelijk aan de werkzaamheden die wij verrichten voor gehuwden.

Vallen alle werkzaamheden van mijn advocaat onder de vaste prijsafspraak in een echtscheiding? Ja, alle benodigde werkzaamheden in uw dossier vallen onder de prijsafspraak tot maximaal 27 uren. De enige kosten die naast het voornoemde vaste bedrag nog in rekening worden gebracht zijn de zogeheten “verschotten”. Dit betreffen geen werkzaamheden die uw advocaat verricht, maar rekeningen die uw advocaat aan derden moet betalen, zoals: griffierechten (administratiekosten rechtbank) deurwaarderskosten, uittreksels, advies derden (zoals accountant, fiscalist).

Indien uw dossier aanzienlijk meer tijd in beslag neemt dan een gemiddelde scheiding, zal uw advocaat dat tijdig met u communiceren. Zo wordt u nooit onverwacht met extra kosten geconfronteerd. Na het verstrijken van het maximaal aantal uren wordt een gereduceerd tarief van € 165,- incl. btw per uur in rekening gebracht. Hiermee behoudt u ook na het verstrijken van de vaste prijs een financieel voordeel.

U vindt bij Van Nuenen Verger en Vullings advocaten | mediators gespecialiseerde, ervaren en oprecht betrokken advocaten en mediators voor transparante tarieven.

Hebt u vragen over de vaste prijsafspraak dossier ‘kosten advocaat scheiding’? Neem gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag van uw vragen.

Neem contact opMeer over scheiding

Ons uurtarief

U mag uiteraard ook kiezen voor ons vaste uurtarief.

Bij Van Nuenen Verger en Vullings advocaten | mediators treft u gespecialiseerde advocaten en mediators voor een betaalbaar uurtarief. In alle zaken geldt een uurtarief van € 200,-. Dit bedrag is inclusief btw (het bedrag is circa € 165,- exclusief btw).

Meer over ons uurtariefTerug naar vaste prijsafspraken
Advocaat

Dankzij onze vaste prijsafspraken heeft u inzichtelijk wat de totale kosten voor uw scheiding zijn.