Wat zijn kosten van mediation bij scheiding?

Indien u gaat scheiden zijn veel dingen onzeker. Bij Van Nuenen Verger en Vullings advocaten | mediators proberen wij de onzekerheden zoveel als mogelijk weg te nemen. In ieder geval kunnen wij de onzekerheid over de kosten van mediation bij scheiding volledig bij u wegnemen. Wij hanteren namelijk overzichtelijke tarieven en u kunt bij ons kiezen voor een vaste prijsafspraak voor de hele mediation. Zo weet u voordat u met de mediation start precies wat de kosten van uw scheiding zullen zijn.

Kwaliteit voor een betere prijs

Wat zijn nu de kosten van mediation bij scheiding? Wij houden van openheid en helderheid; kwaliteit voor een betere prijs. U heeft bij ons de mogelijkheid uw scheiding via mediation op basis van een vaste prijsafspraak te laten behandelen. U wordt bij ons begeleid door een gespecialiseerde mediator, die een drie jaar durende opleiding bij de vFAS heeft afgerond. Hiermee bent u verzekerd van professionele bijstand op hoog niveau. Voor de volledige behandeling van uw scheiding door een van onze gespecialiseerde mediators bedragen de kosten € 3.000,- inclusief btw (ofwel € 1.500,- per persoon). Hieronder vallen alle werkzaamheden die in het kader van de mediation nodig zijn, tot een maximum van 20 uren.

Meer over vaste prijs

Vaste prijs voor mediation bij alle mogelijke scheidingen

Indien u kiest voor een vast tarief maakt het niet uit of er sprake is van een huwelijk, een geregistreerd partnerschap, samenwoning of scheiding van tafel en bed. In alle gevallen bieden wij u aan onder begeleiding van de mediator afspraken met elkaar te maken over de gevolgen van de verbreking van uw relatie. De afspraken die worden gemaakt, worden vastgelegd in een ouderschapsplan en/of convenant. De gemaakte afspraken kunnen worden bekrachtigd door de rechtbank.

Onder de vaste prijs vallen voorts alle gesprekken (overdag of in de avonduren) die nodig zijn om samen overeenstemming te bereiken over de gevolgen van de verbreking van de relatie. Tevens omvat het vast tarief het opstellen van gespreksverslagen, een kindgesprek, alimentatieberekeningen, opstellen pensioenformulieren en inschrijving van de echtscheiding.

De enige kosten van de mediation bij scheiding die afzonderlijk in rekening worden gebracht, betreffen de verschotten, te weten: griffierechten (administratiekosten rechtbank), deurwaarderskosten, kosten van uittreksels en advies van derden (zoals accountant, fiscalist).

Vaste prijsafspraak mediation
Van Nuenen Verger en Vullings advocaten mediators

Mediation bij scheiding, kosten per uur

Indien u geen gebruik wilt maken van een vaste prijs voor mediation bij scheiding, kunt u bij ons er ook voor kiezen om de kosten van de mediator per uur te betalen. Wij rekenen in dat geval met een helder en transparant uurtarief van € 195,- (incl. btw), ofwel € 97,50 per persoon per uur. Ook met ons vast uurtarief houdt u grip op uw kosten mediation scheiding.

Meer over uurtarief

Rechtsbijstandsverzekering of toevoeging

Indien u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtshulp (pro Deo) voor mediation kunnen wij tevens een toevoeging voor u aanvragen. In dat geval bent u alleen een eigen bijdrage verschuldigd. Indien één van u in aanmerking komt voor een toevoeging, betaalt de andere dus alleen de helft van het uurtarief (€97,50 incl. btw) of kan de ander kiezen voor een vaste prijsafspraak (€ 1.500,- incl. btw).

Advocaat

Wilt u meer informatie over de kosten van mediation bij scheiding? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Neem contact op

Dankzij onze vaste prijsafspraken heeft u inzichtelijk wat de totale kosten van uw scheiding zijn.